Doç.Dr. Taşkın YILDIRIM ile
Dinamik Yönelimli Danışan Değerlendirme Eğitimi (Online)
16 Şubat 2021 Salı’dan itibaren 10 Haftalık/40 Saatlik Eğitim
(19.00-22.30)
Doç.Dr. Taşkın YILDIRIM’ın eğitimci olarak katılacağı “Dinamik Yönelimli Danışan Değerlendirme Eğitimi” 09 Şubat 2021 tarihinden itibaren her hafta Salı (10 hafta/40 saat) ONLİNE olarak gerçekleştirilecektir. Eğitimin içeriği ile ilgili ayrıntılar şöyle:
Eğitimin Amacı: Dinamik Yönelimli Danışan Değerlendirme Eğitimi aşağıda sorulan sorulara cevap vermeyi amaçlamaktadır. Bu kapsamda beceri kazandırma eğitimi etkileşimsel, yaşantısal olarak işlenecektir. Bu kapsamda eğitimi alan katılımcılara ders içerisinde çeşitli ödevler verilecektir ve katılımcılar bu ödevleri sonraki derse kadar tamamlayıp ilgili derse getirilecektir. Getirilen bu ödev içerikleri derinlemesine çalışılacaktır.
- Psikolojik danışma/psikoterapi sürecine danışan sorununu nasıl getirir?
- Semptomlarının asıl kaynakları nelerdir ve bunlar nasıl sorgulanır?
- Danışanın nesne ilişkileri nasıl kurulmuştur?
- Danışanın, eğer danışma süreci verilecekse, bu süreç tamamlamadan ayrılma (drop out) ihtimali var mıdır?
- Hangi savunma mekanizmalarını kullanmaktadır ve bunların işlevsellikleri ne düzeydedir?
- Danışanın intihar riski var mıdır?
- Sürecin daha başında direnç ve transferans olgularıyla nasıl çalışılır?
- Terapötik alyans nasıl kurulur?
- Terapötik kontrat nasıl yapılır?
- Başı, ortası, sonu ve hatta sonunun sonrasında neler olur?
- Gerçek bu süreç işe yarar mı?
Bu eğitimin sonunda katılımcı;
- Psikanalitik okulların (Dürtü kuramı, Ego psikolojisi, Nesne ilişkileri) öğretilerini bilir.
- Savunma mekanizmaları ile kişilik yapılanmalarını bilir ve danışan değerlendirme sürecinde nasıl kullanacağını öğrenir.
- Freud’un psikoseksüel ve E. Erikson’un psikososyal gelişim evrelerini bilir.
- Danışanla yüz yüze karşılaşma öncesi telefon ile görüşme içeriği ve prosedürleri öğrenir.
- Danışanla ilk yüz yüze karşılaşmada nezaket kuralları çerçevesinde etkili gözlem ve görüşme taktiklerini öğrenir.
- İlk görüşmede danışanın sözel ve sözsüz mesajları ile çalışırken motivasyonel teknikleri öğrenir.
- Gözlediği, dinlediği, izlediği ve içerisinde katılımcı olarak yer aldığı etkileşim sisteminin sağlıklı ve sağlıksız örüntülerini analiz edebilir.
- Terapötik yardım süreci öncesi ve sırasında iletişimde sorun çözücü terapötik becerileri (yardım edici) tanımlar ve söz konusu becerileri kullanmaya yönelik motivasyon edinir.
- Danışanın kapsamlı ve tümleşik öyküsünü alma işinin nasıl ve hangi sıra ile yapılacağını öğrenir.
- Direnç olgusunu ve danışanın direnç durumunu çalışma işlemini öğrenir.
- Danışanın ego işlevlerini değerlendirmeyi ve ne tür bir desteğe ihtiyaç duyduğunu (rehberlik, psikolojik danışma, refere edilme) formüle edebilme becerisi edinir.
- Ego işlevleri değerlendirmesi sonucunda danışanın kullandığı savunma mekanizmalarını ortaya çıkartma ve bunların kişilik yapılanmasında ve semptom oluşumuna etkisini tartışabilme yeterliği kazanır.
- Danışanın intihar riskini değerlendirmeyi öğrenir.
- Danışanın kapsamlı ve tümleşik öyküsünü aldıktan sonra formülasyon yapabilme işlemi adımlarının öğrenir.
- Danışana ön test, son test, izleme testi uygulamalarında test seçimleri yaparken nelere dikkat etmesi gerektiği ve bu testlerin sonuçlarını danışanlarla paylaşırken nasıl sözelleştireceğini kavrar.
- Danışanın kapsamlı ve tümleşik öyküsünü aldıktan sonra bir vaka sunumu olarak danışanı ve yaşamını raporlaştırma ve sunma (kongre, sempozyum gibi akademik toplantılarda, konsültasyon ve süpervizyon süreçlerinde) işlemlerindeki akademik dili öğrenir.
- Psikiyatrlar
- Psikologlar
- Psikolojik Danışmanlar
- Sosyal Hizmet Uzmanları
- Psikiyatri Hemşireleri
- Farklı lisans mezunu olup PDR veya Klinik Psikoloji alanlarında doktora yapmış olanlar
- Bu branşlarda eğitimine devam eden son sınıf lisans öğrencileri katılabilir.
Kayıt – Kabul Sırasında İstenen Belgeler
Lisans diploması ve varsa uzmanlık diplomasının önlü arkalı fotokopileri
Eğitim Kontenjan: 20 kişi ile sınırlıdır.
Belge: Eğitim sonunda katılımcılara Doç.Dr. Taşkın YILDIRIM imzalı Psikolojik Eğitim Gelişim ve Destek Derneği Onaylı E-Katılım Belgesi verilecektir.
Eğitim Süreci: Eğitim 10 hafta sürecek olup, her hafta 4 ders saati toplamda 40 saatlik teorik ve pratik süreç çevrimiçi olarak yürütülecektir.
Eğitim Tarihleri: 16-23 Şubat, 02-09-16-23-30 Mart, 06-13-20 Nisan Salı günleri 19.00-22.30 arası
Eğitim Yeri: Zoom Meeting
Ücretlendirme ve Kayıt İşlemleri
Eğitim hakkında bilgi almak ve kayıt işlemleri için 0 (224) 247 67 17 veya 0(542) 340 79 80 numaralı telefonları Pazar hariç diğer günler 09.30-19.00 saatleri arasında arayarak bilgi alabilirsiniz.
Eğitmen: Doç.Dr. Taşkın YILDIRIM
1995 yılında İnönü üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı lisans eğitimini, 1999 yılında aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Disiplin Cezası Alan ve Almayan Lise Öğrencilerinin Uyum Düzeylerinin İncelenmesi” konulu tezi ile Yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 2000-2006 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır. Bu yıllar arasında Psikiyatri Eğitim ve Danışmanlık Merkezi tarafından verilen Dinamik Yönelimli Kısa-Yoğun-Acil Psikoterapi Eğitimini, Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sosyal Psikiyatri Programı tarafından verilen kriz ve krize müdahale, gençlerde intihar davranışı ve intiharı önleme, Halk Sağlığı, Psikiyatrik Semiyoloji, Epidemiyoloji, Psikiyatrik Hastalıklarda Tanı, Tedavi, İzlem ve Koruyucu Hizmetler, Aile Değerlendirme ve Danışmanlık spesifik alanlarında eğitimler almıştır. Yine bu yıllar arasında Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Temel Tıp Bilimleri Bölümü ile Tıbbi Hipnoz Derneğinin düzenlediği Tıbbi Hipnoz eğitimini tamamlayarak yeterlik ve uygulama sertifikası almıştır. Hacettepe Üniversitesinde Öğretim Üyesi ve Gestalt Terapisti olan Prof. Dr. Nilüfer Voltan-Acar’ın 2001-2006 yılları arasında asistanlığını yürütmüş, usta-çırak ilişkisi içinde Gestalt Yönelimli Psikolojik Danışma Gruplarında üye, yardımcı lider ve liderlik yaparak grupla danışma uygulamalarında yetkinlik kazanmıştır. 2006 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Sosyal Fobik Üniversite Öğrencilerine Uygulanan Kısa-Yoğun-Acil Psikoterapinin Etkililiği” konulu teziyle doktora eğitimini tamamlamıştır. Askerlik görevinin ardından 2008 yılında İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı Yardımcı Doçent kadrosuna atanmıştır. O tarihten bu güne aynı anabilim dalında öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Bu yıllar arasında Anabilim Dalı Başkanlığı, Fakülte Kurulu Üyeliği, Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Etik Kurul Üyeliği görevlerini de yürütmüştür. 2014 yılında “Lise Öğrencilerinin Gelişimsel ve Travmatik Sorunlarını Çözmeye Yönelik Dinamik Yönelimli Kısa-Yoğun-Acil Psikolojik Danışma Uygulaması projesi TÜBİTAK tarafından kabul edilmiş ve 200.000 tl bütçe ile desteklenmiştir. 2014-2016 Yılları arasında Proje Malatya’da öğrenim gören lise öğrencileri, onların aileleri ve öğretmenleri ile geniş kapsamlı yürütülmüştür. Bu proje içeriği açısından önemli olmasının yanı sıra TÜBİTAK tarafından Sosyal ve Beşeri Bilimler alanında İnönü Üniversitesi’nin destek gördüğü ilk proje olma niteliğini de taşımaktadır.
Psikolojik danışman ve danışman eğitimcisi olan Yıldırım; ergen ve yetişkin sorunları ile baş etmede dinamik yönelimli kısa-yoğun-acil psikoterapi uygulamaları alanlarında bilimsel çalışmalar yapmaktadır. Lisans ve Lisansüstü düzeyde bireysel ve grupla psikolojik danışma uygulamaları, kişilik kuramları, kriz ve krize müdahale, psikolojik yardım sürecinde değerlendirme ve formülasyon derslerini yürütmektedir.
Aralık 2018 de, İnönü Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde Psikolojik Danışma Ünitesi açılmasında aktif rol almış, özellikle üniversitenin halka sunduğu bilimsel sertifika programları ve eğitim hizmetlerine psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerinin de eklenmesine katkı sağlamıştır. Bu kapsamda adı geçen birimde alan uzmanlarından oluşan bir ekip ile toplum ruh sağlığı, etkin anne-baba eğitimleri, ergen ve yetişkinlerle eğitsel, mesleki ve kişisel-sosyal sorunların çözümünde profesyonel çalışmalar yürütülmektedir.
ÖNEMLİ BİLGİ:
*Ödeme dekontunuzu egitim@morita.com.tr e-posta adresine iletebilir veya 0224 247 67 17 numaralı telefona bilgi verebilirsiniz.
*Eğitime 15 gün kala yapılan iptallerde eğitim ücreti iade talepleri kabul edilmeyecektir.
*Herhangi bir sebepten ötürü, eğitime katılamayan kursiyer bu hakkını başka bir tarihte düzenlenecek olan eğitime katılmak sureti ile saklı tutar.
*Eğitim bedellerine KDV dahil olmayıp ayrıca kredi kartı ile ödeme yapacak kursiyer bankaların uygulamış olduğu farklı komisyon ve ücretleri kabul etmiş sayılır.
*PEGDER – Psikolojik Eğitim Gelişim ve Destek Derneği, hiçbir neden belirtmeksizin eğitimi iptal etme hakkını kendinde saklı tutar. Kursun iptal edildiği tarihten sonra katılımcıların ücretleri iade edilir.
*PEGDER – Psikolojik Eğitim Gelişim ve Destek Derneği, eğitimlerin iptal edilmesi durumunda katılımcıların uğrayacağı hiçbir zarardan sorumlu değildir.
*Psikolojik Eğitim Gelişim ve Destek Derneği web sitesinde yer alan tüm eğitimlerin organizasyonu, mali işlemleri ve üstlenicisi Morita Danışmanlık‘tır.
Leave a Reply
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.